Sammanfattning kväll och natt

2017-12-31 07:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

God morgon. Här presenteras ett urval av nattens händelser i länet. Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

20.35 Skara, trafikolycka på E20 i höjd med Simmatrop.

Två personbilar har krockat varför räddningstjänst, ambulans samt polis åker till platsen. Visar sig att en av de inblandade bilarna har hamnat på taket efter krocken. Bilarna bärgas bort från platsen och en person körs med ambulans till sjukhus i Skövde.

 

21.13 Göteborg, trafikolycka på Väderilsgatan.

En person har blivit påkörd av en bil varför räddningstjänst, ambulans samt polis åker till platsen. Personen körs med ambulans till sjukhus och patrullen skriver en rapport om vårdslöshet i trafik.

 

21.47 Orust, brand i hus.

Visar sig att en lägenhet har rökfyllts på grund av en brand. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Lägenhetsinnehavaren körs med ambulans till sjukhus och patrullen skriver en anmälan utan misstanke om brott.

 

22.12 Mellerud, mordbrand i en mat vagn.

Inkommer larm om att det brinner i en mat vagn på Vilhemsgatan varför räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Räddningstjänsten får släckt på elden och säkrade gasolflaskorna. Polispatrullen gör en brottsplatsundersökning och hittar då den troliga orsaken till brandens uppkomst varför man skriver en anmälan om mordbrand.

 

22.46 Skövde, mordbrand.

Någon har tänt eld på något brännbart alldeles intill skolan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Man kan ganska omgående släcka elden och kan då konstatera att det kunde slutat riktigt illa om man inte kommit till platsen så fort. Patrullen skriver en anmälan om mordbrand på grund av spridningsrisken.

 

23.57 Uddevalla, trafikolycka.

Två bilar har fått sladd på Riksväg 44 och står farligt till för andra trafikanter. Räddningstjänst samt polis till platsen som hjälps åt för att få bort bilarna och se till de inblandade personerna. Man stänger av ett körfält för att underlätta bärgningsarbetet. En av de inblandade personerna klagar över nacksmärtor men det finns inga uppgifter att vederbörande behövde uppsöka sjukhus.

 

00.04 Göteborg, skadegörelse genom brand.

Någon sätter eld på en parkerad bil på Beryllgatan varför räddningstjänst samt polis till plasten. Branden släcks och vittnen säger att man hört precis innan bilen börjat brinna en smäll samt att en moped lämnade platsen strax därefter, ingen gripen.

 

01.27 Trollhättan, misshandel samt skadegörelse.

En person blir skjuten med ett luftgevär i ansiktet av någon på Anes Väg i Överby. Polis samt ambulans till platsen. Innan polis och ambulans hinner fram så har personen blivit körd av kompisar till sjukhuset för vård. Man har även skjutit mot en bil i samband med det inträffade, där av skadegörelsen. Den skjutne personen är i 20 års åldern och fått skador i ansiktet, oklart hur allvarligt. Polisen har säkrat en del saker som är värdefulla för utredningen, ingen gripen i nuläget.

 

01.42 Vänersborg, trafikolycka m.m.

En bil kör av vägen och hamnar in på en tomt på Tallvägen och sedan fattat eld. Föraren lämnar platsen innan polis kommer fram. Vittnen säger att föraren själv satt bilen i brand innan han lämnade platsen. Polis söker av i närområdet men hittar ingen som stämmer överens på den person som setts lämna platsen.

Se händelsen på polisen.se